HEADER PPL NEW 01 FAFAFA

Prijslijst Pedicure Praktijk Leeuwarden

x
x

Per ambulante behandeling wordt € 5.00 reiskosten (excl. parkeerkosten) in rekening gebracht.

Pedicure Praktijk Leeuwarden rekent geen avond- en zaterdag toeslag.
x

 

x
INTAKE / ANAMNESE
X

€ 7,50

30 minuten

Voorwoord :
De eerste keer wordt er, voorafgaande aan de behandeling, een intake / anamnese afgenomen. Dit houdt in dat er enkele vragen aan u gesteld worden met betrekking tot uw naam, adres en woonplaatsgegevens. Ook worden er enkele medische gegevens genoteerd. Hierbij valt te denken aan vragen over uw ziekteverleden, medicijngebruik, relevante operaties, pijnklachten aan uw voeten, pijnklachten bij het bewegen en meer….
Uw klachten worden besproken en er wordt een behandelplan opgesteld.
x
Uit dit gesprek kan naar voren komen dat er meer tijd nodig is om uw voeten te behandelen dan de reguliere tijd. Dit wordt met u besproken en het tarief wordt in overleg met u aangepast.

x

x
REGULIERE BEHANDELING
X

€ 44,50

45 minuten

Behandeling :
Desinfecteren van de voeten
Knippen van de nagels
Verwijderen van overtollig eelt, likdoorn(s) en kloven
Behandelen van mycose (schimmel) nagels
Behandelen van ingroeiende nagels
Frezen en polijsten van de nagels
Polijsten van de voet
Verzorgen van de nagels en de nagelomgeving
Desinfecteren van de voeten
Het aanbrengen van een verzorgende voetcrème ter afsluiting
x

x

x

x

Alle tarieven zijn
incl. 21% BTW
en gelden vanaf 1 januari 2023
x
Betalingen uitsluitend contant

IMG_NEW_ContactloosPinnen

x

x

Afkorting i.c.m. :

in combinatie met

x
DIABETICI
X

€ 44,50

 45 minuten

Behandeling :
* REGULIERE BEHANDELING
* toegespitst op Diabetici

x

Een bezoek aan de Podotherapeut is verplicht bij een Zorgprofiel 2, 3 en 4 om voor een vergoeding, vanuit de basisverzekering in aanmerking te komen. De podotherapeut bepaalt per jaar hoeveel de vergoeding is en hoe vaak u per jaar recht heeft op een vergoeding. Aangezien deze vergoeding het tarief voor een medisch pedicure behandeling bij Pedicure Praktijk Leeuwarden niet geheel dekt, blijft er een restbedrag over. Dit bedrag is uw eigen bijdrage. De vergoeding waar u vanuit de basisverzekering recht op hebt, wordt rechtstreeks voor u gedeclareerd bij uw podotherapeut. De eigen bijdrage betaalt u na de behandeling.
x
x

x

x
REUMATICI
X

€ 44,50

45 minuten

Behandeling :
* REGULIERE BEHANDELING
* toegespitst op Reumatici

x

Mensen met reuma kampen vaak met problemen aan hun handen en / of voeten. Dit kan met name de dagelijkse verzorging aan uw voeten bemoeilijken. Reuma geeft vaak pijnklachten. Negeer deze pijn niet want pijnlijke voeten zijn niet normaal. Om erger te voorkomen is het belangrijk dat u uw voeten regelmatig laat verzorgen door een Medisch Pedicure.
Heeft u last van een vorm van reuma dan kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding bij uw zorgverzekeraar. Hoeveel en of u iets vergoedt krijgt hangt af van uw verzekering. U krijgt altijd uw nota mee om deze in te dienen bij uw zorgverzekeraar.

x

x

x

x
RISICOVOETEN
X

€ 44,50

45 minuten

Behandeling :
* REGULIERE BEHANDELING
* toegespitst op Risicovoeten

x

Behandeling van onder meer; oudere voet, spastische voet, verwaarloosde voet en oncologische voet.
x
Wat is nu een risicovoet ?
Een risicovoet is een voet die meer aandacht nodig heeft dan een gezonde voet. De voet ziet er over het algemeen niet anders uit maar er is wel meer zorg voor nodig. Een risicovoet kan ontstaan door bepaalde ziekten zoals: Diabetes, Reuma, Kanker, Multiple Sclerose, ziekte van Parkinson, Obesitas en meer ….
Of door omstandigheden zoals : Een trauma door een ongeluk en / of sociale omstandigheden.
x
Ook een voet die langere tijd geen verzorging heeft gehad valt dus onder een risicovoet. Deze voet wordt ook wel een verwaarloosde voet genoemd. Juist voor mensen die een verhoogd risico hebben, is een goede voetverzorging van groot belang. Voorkomen is ook hier beter dan genezen.

x

x
KINDEREN
X

€ 34,50

30 minuten

Behandeling :
* REGULIERE BEHANDELING
* toegespitst op kinderen t/m 17 jaar

x

Hulp, informatie en preventie staan hierbij hoog in het vaandel bij Pedicure Praktijk Leeuwarden. Blijf daarom met uw kind niet rondlopen met pijnlijke voeten want vaak is er een passende oplossing te bedenken.
x
Elke maand belanden ongeveer 15.000 kinderen met voetklachten bij de pedicure. De conclusie : De ‘trouwste onderdaantjes’ van jong Nederland sjouwen elke dag hun jonge baasjes rond op school, sportclub en thuis, maar worden opvallend vaak verwaarloosd en soms zelfs mishandeld met weliswaar hip, maar totaal ongeschikt schoeisel. Om dit onderwerp handen en vooral voeten te geven, heeft ProVoet de landelijke campagne ‘Kapitein ProVoet’ ontwikkeld.
x
Kijk voor meer informatie op www.kapiteinprovoet.nl
x
x
x
x

x

x

x

x
SPORTERS
X

€ 44,50

45 minuten

Behandeling :
* REGULIERE BEHANDELING
* toegespitst op Sporters

x

Informatie en preventie :
Als je je voeten niet langer kunt gebruiken zoals je wilt, ben je echt onthand. Dit is een typische uitdrukking van sporters. Man-vrouw, kind-volwassen, geoefend of niet geoefend, iedereen wil zonder pijn de sport kunnen doen die hem ligt.
x
Ervaar je ongemak en / of pijn bij het uitoefenen van je sport ?
Neem contact op met Pedicure Praktijk Leeuwarden. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om weer zonder pijn te kunnen sporten. Dit kan variëren van het verwijderen van een likdoorn, eelt of een ingroeiende nagel.

x

x
VERWIJDEREN NAGELLAK
X

€ 5,00

5 minuten

Behandeling :
* In samenhang met een REGULIERE BEHANDELING
* De nagels moeten vrij zijn van nagellak ivm de behandeling

x

Informatie en preventie :
Om goed zicht te hebben op het nagelbed, onder andere i.v.m de doorbloeding, is het van belang dat de nagel vrij is van nagellak. Het beste kunt u dit zelf voor de pedicure afspraak verwijderen. Mocht dit om welke reden niet lukken dan wordt dit gedaan voorafgaande aan de behandeling door uw Medisch Pedicure.
x
x
x
x
x

x

x

x

x
SPECIALISTISCHE TECHNIEKEN
X

€ 22,50

Orthesiologie (alleen i.c.m. een reguliere behandeling)

Een orthese gebruikt men om pijnklachten / drukpunten aan de voet te ontlasten. Een orthese wordt gemaakt van siliconen. Dit is een glad en zacht materiaal wat prettig aanvoelt aan de toch al zere voet.  Bij zorgvuldig gebruik heeft de orthese een lange levensduur. Een siliconen orthese wordt bij risicovoeten uitsluitend gemaakt na doorverwijzing van de arts / podotherapeut. Er zijn vaak te veel belastende risico’s voor het toepassen van deze techniek.
x
x
x
x

X

x
SPECIALISTISCHE TECHNIEKEN
X

€ 12,50 per voet

Antidruk- / vilt techniek (alleen i.c.m. een reguliere behandeling)

Antidruk / vilt-techniek is een techniek die wordt toegepast om pijnklachten direct te verminderen of om een wond drukvrij te leggen. Drukplekken kunnen pijn veroorzaken door bijvoorbeeld een ontsteking van binnenuit of pijn die van buitenaf veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld schoeisel. Er zijn verschillende mogelijkheden om pijnlijke plaatsen te verzachten en om een lichte correctie toe te passen. Hierbij valt te denken aan de materialen; vilt, fleecyweb of foam. Door het gebruik van deze middelen ontlast men direct de pijnlijke plek waardoor deze de rust krijgt en beter kan herstellen. Antidruk / vilt-techniek is een goede tijdelijke oplossing. Bij aanhoudende klachten wordt u doorverwezen naar uw arts / podotherapeut.

x

x

x

x
SPECIALISTISCHE TECHNIEKEN
X

€ 5,00 per nagel

Nagelreparatie gel / acryl (alleen i.c.m. een reguliere behandeling)

Zodra het zomer wordt komen de open schoenen en teenslippers weer uit de kast. Niet iedereen is hier even blij mee. Wanneer men kampt met diverse nagelaandoeningen (mycosenagel / ziekten) stopt men de tenen het liefst ver weg in een gesloten schoen. Heeft u hier al tijden last van en wilt u dit anders zien? Of bent u sporter en uw nagel heeft een trauma (stoten) opgelopen en laat gedeeltelijk los van het nagelbed of scheurt? Aarzel niet en maak een afspraak met Pedicure Praktijk Leeuwarden, want een nagel die loslaat van het nagelbed is extra vatbaar voor schimmel en infecties en ook hier is voorkomen beter dan genezen.

x

x
SPECIALISTISCHE TECHNIEKEN
X

€ 15,00 per nagel

Nagelbeugel techniek (alleen i.c.m. een reguliere behandeling)

Wanneer u last heeft van een ingroeiende of een sterk rond groeiende (tunnel) teennagel dan is er de mogelijkheid om een nagelbeugel te plaatsen. Een nagelbeugel helpt de groei van de nagel te reguleren en helpt hierdoor de druk te verminderen. De beugel wordt op maat gemaakt en met een speciale lijmtechniek aangebracht op uw nagel. Hierdoor zal de nagel uit de nagelwal omhoog getrokken worden en wordt de groei van de nagel gecorrigeerd. Er zijn diverse nagelbeugels beschikbaar. In overleg met u wordt bekeken welke voor uw teen het meest geschikt is.
x

x

x

x
OVERIGE BEHANDELINGEN
X

x

Pedicure in de Sport

Bent u recreatief of professioneel verbonden aan een sportvereniging of sportclub en wilt u weten wat een pedicure voor uw vereniging of club kan betekenen?
Neemt u dan contact op met Pedicure Praktijk Leeuwarden om de mogelijkheden te bespreken. Er wordt zo spoedig mogelijk een afspraak met u gemaakt.

x
x
Pedicure in de Zorg

Werkt u vanuit een zorginstelling en u wilt een Medisch Pedicure in uw zorginstelling of u wilt informatie hierover?
Neemt u dan contact op met Pedicure Praktijk Leeuwarden om de mogelijkheden te bespreken. Er wordt zo spoedig mogelijk een afspraak met u gemaakt.

x
x
Pedicure in een Hospice

Bent u verbonden aan een hospice of bent u stervensbegeleider en hebt u een vraag van uw cliënt of zijn omgeving met betrekking tot een persoonlijke en ontspannende voetbehandeling? Hierin kan Pedicure Praktijk Leeuwarden zeker iets voor u betekenen. Wilt u hierover meer informatie ?
Neemt u dan contact op met Pedicure Praktijk Leeuwarden om de mogelijkheden te bespreken. Er wordt zo spoedig mogelijk een afspraak met u gemaakt.

x

x

x

x

PPL ZorgVoet

x

x

PPL HospiceVoet

x

x

x

Alle tarieven zijn incl. 21% BTW en gelden per

1 januari 2023

Betalingen uitsluitend contant

x

IMG_NEW_ContactloosPinnen
LOGO PPL NEW ProVoet FAFAFA
LOGO PPL NEW SportVoetzorg FAFAFA

Pedicure in de sport——

LOGO PPL NEW ProCert FAFAFA

Pedicure Praktijk Leeuwarden staat voor een professionele pedicure behandeling bij klachten, ter preventie of als extra aandacht voor uw voeten.