HEADER PPL NEW 01 FAFAFA

Voetverzorgende tips & adviezen

x

PPL PAGE 14

Luister naar uw voeten

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen. Uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.
X

Uw voeten wassen

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Blijf niet te lang in het water met uw voeten want een droge huid kan dan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd goed af met een schone handdoek. Vergeet hierbij de ruimte tussen uw tenen niet. Trek niet gelijk uw sokken aan maar geef uw voeten de kans om te drogen aan de lucht. Gebruik nooit andermans handdoek.
X

Vocht regulerende crème

Uw voeten hebben baat bij een goede vocht regulerende crème. Breng de crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen.  Vraag aan uw pedicure welke crème voor u het meest geschikt is.
X

Is voetverzorging alleen voor vrouwen ?

Wist u dat drie van de vier mensen voetproblemen ervaart tijdens hun leven ?
En dat vrouwen viermaal vaker last hebben van hun voeten dan mannen ?
Eén van de oorzaken is het lopen op hoge hakken.
Maar dit betekent niet dat mannen de stap naar de pedicure niet hoeven te maken. Sterker ! Het aantal mannen dat naar de pedicure gaat neemt sinds enkele jaren toe.
x

Voorkom problemen bij het knippen van de nagels

Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen.
Knip de nagels recht af en vooral niet te kort. Knip hierbij de hoekjes niet af. Dit om ingroeien te voorkomen. De hoekjes kunt u zo nodig bijwerken met een vijl.
X

Voorkom ingegroeide teennagels

Een ingroeiende teennagel is een pijnlijke aandoening. Dit komt het meest voor aan de nagel van de grote teen.
X
De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:
Druk door slecht passende schoenen.
Het verkeerd (te kort) knippen van nagels
Een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie.
Uw pedicure kan uw ingroeiende nagel behandelen en drukvrij leggen

x

Wat zijn kloven in voeten ?

Voetkloven zijn barsten of scheuren in de huid van de voeten. Kloven kunnen enkele millimeters tot een centimeter lang zijn. Aan het oppervlak van de huid zijn ze breder dan dieper in de huid. Kloven in de voeten komen vaak voor in de droge en vereelte huid van de hielen (droge kloven). Maar ze zijn ook in de zachte, vochtige huid tussen de tenen (vochtige kloven) te vinden. Kloven zijn meestal niet pijnlijk, maar maken de voeten minder mooi om te zien.
x

Behandeling van kloven in voeten

Bij droge kloven in voeten is de behandeling gericht op het verbeteren van de elasticiteit van de huid. Dit kan door de dikke laag eelt te verwijderen en een voedende, herstellende zalf te gebruiken. Hierdoor kan de huid weer soepel meebuigen en kunnen kloven zich weer sluiten.
x

Tips tegen kloven in voeten

Draag schoenen en slippers die goed passen.
Smeer de voeten twee keer per dag in met een voedende crème.
Houd de huid droog en droog de huid tussen de tenen na het wassen goed af.
Bezoek regelmatig uw Pedicure.
x

Voetschimmel (zwemmerseczeem)

Voetschimmel (tinea pedis) is een huidinfectie veroorzaakt door schimmels (dermatofyten), die de hoornlaag van de opperhuid aantasten. Door de ontstekingsreactie die hiervan het gevolg is, ontstaat een huidafwijking die gepaard gaat met schilfering en kloofjes tussen de tenen, jeukende blaasjes aan de voetzolen of rode schilferende huidafwijkingen die vooral aan de voetranden zichtbaar zijn. Ook kunnen de nagels van de tenen zijn aangetast.
x

De populaire benaming van de aandoening is zwemmerseczeem of in het Engels “athletes foot”. Dit suggereert dat zwemmen de oorzaak is maar hoewel zwemmen een risicofactor is voor het oplopen van voetschimmel, zijn er ook andere situaties die de kans op infectie vergroten. Denkt u aan het op blote voeten lopen in openbare vochtige / natte ruimten zoals; sauna’s en douches na het sporten. Gebruik badslippers in openbare ruimten.
x

Voetschimmel komt veel voor. Zeker 10% van de bevolking lijdt eraan. Van de volwassen mannen zelfs 20%. In groepen , waarin de infectiekans het grootst is, ligt  het percentage nog hoger. Ondanks dat u met een voet- of nagelschimmel over het algemeen geen pijn ervaart, kan het toch vele klachten geven (sociale schaamte, sok die blijft hangen achter een brokkelige nagel).
x

Behandel de schimmel tussen uw tenen met een schimmeldodend middel.
Behandel uw schoenen met een schimmeldodend middel. Dit om kruisbesmetting te voorkomen
Wissel regelmatig van schoenen en laat deze na het dragen goed drogen. Ook uw sportschoenen.

Trek dagelijks schone katoenen / wollen sokken aan.
Gebruik één handdoek speciaal voor uw voeten en was deze op minimaal 60 graden.
Wanneer u thuis op blote voeten loopt, zorg dan voor een zeer goede hygiëne op de diverse loopvlakken en natte ruimten. Dit om kruisbesmetting te voorkomen.
Wanneer u in een vroeg stadium de schimmel behandelt, kan veel erger voorkomen worden.
x

Wat is een wrat en is een wrat besmettelijk ?

Een wrat (verruca vulgaris) is een harde, eeltachtige vergroeiing van de opperhuid in de vorm van een bloemkoolvormig (klein) knobbeltje. Een wrat wordt veroorzaakt door virussen uit de familie humaan papillomavirus (HPV). Hiervan bestaan meer dan honderd soorten. Een wrat is zeer besmettelijk. Gebruik daarom uw handdoeken alleen voor uzelf en was de handdoek op minimaal 60 graden. Maak een afspraak met uw huisarts om deze te laten verwijderen.
x

Goede schoenen kopen is belangrijk voor gezonde voeten

‘s Ochtends zijn uw voeten slanker dan aan het einde van de dag. Doordat u de hele dag staat, zit en loopt worden uw voeten iets dikker. Als u geen knellende nieuwe schoenen wilt, dan kunt u deze het beste aan het einde van de dag kopen.
Let er ook op dat uw nieuwe schoenen aan allebei uw voeten passen, zowel in de lengte als in de breedte. Veel mensen hebben namelijk één voet die langer is dan de andere. Wanneer dit het geval is, koop de schoenen dan op maat van de grootste voet.
x

Uw voeten bevatten ongeveer 250.000 zweetkliertjes. Deze zweetklieren produceren per dag bijna een kwart liter zweet. Wissel daarom regelmatig van schoenen, zodat uw schoenen van binnen goed kunnen drogen. Hiermee vermindert u de kans op een voetschimmel. Zet het binnenzooltje van uw sportschoen na het sporten omhoog in uw schoen om deze goed te laten drogen.

x

De nagels moeten vrij zijn van nagellak ivm de behandeling

Om goed zicht te hebben op het nagelbed, onder andere i.v.m de doorbloeding, is het van belang dat de nagel vrij is van nagellak. Het beste kunt u dit zelf voor de pedicure afspraak verwijderen. Mocht dit om welke reden niet lukken dan wordt dit gedaan voorafgaande aan de behandeling door uw Medisch Pedicure.

Zie bij TARIEVEN.

x

X

X

X

X

X

IMG PPL Voetjes NEW LightOrange

X

X

X

X

IMG PPL Voetjes NEW LightOrange

X

X

X

X

X

X

X

IMG PPL Voetjes NEW LightOrange

X

X

X

X

X

X

X

IMG PPL Voetjes NEW LightOrange

X

X

X

X

IMG PPL Voetjes NEW LightOrange

X

X

X

X

X

X

IMG PPL Voetjes NEW LightOrange

X

X

X

IMG PPL Voetjes NEW LightOrange

X

IMG_NEW_ContactloosPinnen
LOGO PPL NEW ProVoet FAFAFA
LOGO PPL NEW SportVoetzorg FAFAFA

Pedicure in de sport——

LOGO PPL NEW ProCert FAFAFA

Pedicure Praktijk Leeuwarden staat voor een professionele pedicure behandeling bij klachten, ter preventie of als extra aandacht voor uw voeten.