HEADER PPL NEW 01 FAFAFA

Pedicure Praktijk Leeuwarden POST

x

Wij delen graag onze kennis


Toen Agnes Buisman, Pedicure Praktijk Leeuwarden oprichtte was er maar één ding dat zij wilde; de allerbeste zijn in haar vak. Dat kan alleen bereikt worden als zij blijft leren en ontdekken. Daarom deelt Medisch Pedicure Agnes Buisman via PPL Post regelmatig haar kennis.
x

Mocht u belangstelling hebben om onze PPL POST per MAIL te ontvangen, dan horen wij dat graag van u. U kunt hiervoor ons Contactformulier gebruiken.

Klik HIER voor het Contactformulier.

P
P
L

P
O
S
T

IMG PPL PPLPOSTHISTORIE ProVoet

P
P
L

P
O
S
T

P

P
P
L

P
O
S
T

P
P
L

P
O

P
P
L

P
O

PPL PV Puur Vera Verwarmende Voet Creme

PPL POST

Oktober 2019

X


x

Hallo en fijn u te begroeten bij  de  nieuwe PPL POST.

Mijn naam is Agnes Buisman. Ik ben Medisch Pedicure en ik verzorg maandelijks de PPL POST.

In deze POST geef ik voet verzorgende tips, adviezen en weetjes en ik probeer u iets mee te geven van dit prachtige vak en waarom het zo belangrijk is om uw voeten goed te verzorgen. Ook zal er maandelijks een aanbieding zijn.
Kortom, ik hoop u te mogen begroeten als lezer van deze Post.

Deze maand gaat de Post over :

het beleid van ProVoet 2020-2025

 

Waarschijnlijk kent u allemaal onze brancheorganisatie ProVoet wel en dat als u een Medisch Pedicure of een Pedicure nodig hebt dat u dan op www.provoet.nl kunt kijken. Maar ProVoet doet meer en dat is voor u als consument vooral zichtbaar in het late voorjaar als de wandelevenementen weer beginnen. Op de televisie en radio ziet en hoort u dan de campagnes voorbij komen maar ProVoet doet meer. Zij maken ook beleid en zij voeren intensief overleg met bijvoorbeeld zorgverzekeraars i.v.m. vergoedingen voor diabetici en andere ziektebeelden. ProVoet is zowel zichtbaar via de reclamecampagnes en onzichtbaar voor u als consument maar ook voor ons als Medisch Pedicures en Pedicures bezig.

Afgelopen week was ik bij een ProVoet bijeenkomst, Provoet in the Picture, om met ons allen als Medisch Pedicures, Pedicures en het bestuur na te denken over het te voeren beleid van 2020-2025 en dat is nog niet zo eenvoudig. In hoofdlijnen is het betrekkelijk eenvoudig om bijvoorbeeld een lijn/koers aan te geven maar hoe werk je dat dan uit? Ik licht er één puntje uit omdat ik hier al een week over nadenk en wat het voor mij als ambulant Medisch Pedicure zou kunnen betekenen.

Wij hebben het bijvoorbeeld gehad over het onderwerp; onderwijs. Onderwijs is heel belangrijk want tijdens het onderwijs leer je hoe er van alles in elkaar zit qua behandeling, hygiëne, anatomie, fysiologie, pathologie, de richtlijnen, het ondernemerschap en nog veel meer. Dit onderwijs wordt vaak gegeven via particuliere instellingen zoals hier in het noorden van Nederland; de Noord Nederlandse Academie in Heerenveen en Groningen. Zelf heb ik mijn scholing in Heerenveen gevolgd en ik kan niet anders zeggen dan dat ik goed onderwijs heb genoten. In de ochtend kregen wij theorie van een uiterst vakbekwame docente en in de middag kwamen er oefen cliënten om op te oefenen. En ook hier liepen er elke keer twee uiterst vakbekwame docentes rond om al onze vragen aan te stellen en om onze onzekerheden weg te nemen, want ja alle begin is moeilijk en daar heeft een goede docent ook oog voor.

De afgelopen paar jaar is er op het gebied van lesgeven het één en ander veranderd. De docentes zijn nog meer gekwalificeerd in het lesgeven en zij zijn goed op de hoogte met veranderingen.

Omdat wij in Heerenveen maar ook op de locatie Groningen theorie en praktijk kregen, konden wij al een beetje oefenen met cliënten. Het was een soort ministage van één middag in de week voor een schooljaar lang.

De wil of de roep is om elke nieuwe Medisch Pedicure of Pedicure een stage te laten lopen om zo de professionaliteit van ons beroep te verhogen. Wij werken over het algemeen vrij solistisch en overleg is er bijna niet met een collega als er zich problemen voordoen.

Ik hoorde iedereen in de zaal beamen dat dit een goed plan is en ik vind dit ook maar hoe werk je dit dan uit? Ik hou het even bij mijzelf als AMBULAMT Medisch Pedicure. Ik heb geen fysieke praktijk en ik rij elke werkdag naar verschillende adressen. Neem ik een stagiaire mee? Of geef ik haar/hem een adres om zelfstandig naar toe te gaan? Controleer ik dan achteraf of laat ik u als cliënt bellen als er iets niet goed was of juist wel goed?

Dit zijn allemaal vragen die de afgelopen week door mijn hoofd spoken en waar ik graag een antwoord op wil want ik erken de roep om stageplaatsen en ik wil hier graag aan meewerken.

Ik weet niet wie deze PPL post allemaal leest maar mocht u ideeën hebben of je bent zelf in opleiding tot Medisch Pedicure of je bent al Medisch Pedicure of Pedicure, laat je dan horen via info@pedicurepraktijkleeuwarden.nl Samen komen wij eruit.

Dan tot slot nog een oriënterende oproep van Pedicure Praktijk Leeuwarden :

Omdat Pedicure Praktijk Leeuwarden één van de weinige praktijken is, die in Leeuwarden en omstreken ambulant werkt, heb ik aan de hand van vele nieuwe telefoontjes gemerkt dat er weer een aantal Medisch Pedicures hier in de stad gestopt zijn met het aannemen van (nieuwe) ambulante cliënten. Dat is prima en zo werkt het ook maar de groep cliënten die om welke reden dan ook moeilijk naar een praktijk kunnen komen is wel groeiende en ik heb maar één paar handen .

Ben je in opleiding tot Medisch Pedicure of ben je zelfs helemaal nog geen Pedicure? Laat dan wat van je horen en misschien kunnen wij iets voor elkaar betekenen.

Een heel fijne oktober gewenst en tot de volgende PPL Post.

x

Wilt u deze PPL POST automatisch maandelijks ontvangen?
Meldt u dan aan via het contactformulier!

x

DEZE MAAND IN DE AANBIEDING BIJ PEDICURE PRAKTIJK LEEUWARDEN

Deze aanbieding is geldig tot en met 31 oktober 2019

Puur Vera Crème Verwarmend —- Normaal € 13,50 – nu voor € 12,50

x

x

Aansprakelijkheid :

Ondanks zorgvuldige inhoudelijke controle blijven de prijzen op deze pagina onder voorbehoud.

PPL POST

HISTORIE

X


X
Klik HIER om voorgaande PPL POST te bekijken

IMG PPL BoekLezen

P
P
L

P
O
S
T

P
O
S
T

P
P
L

P
P
L

x

IMG_NEW_ContactloosPinnen
LOGO PPL NEW ProVoet FAFAFA
LOGO PPL NEW SportVoetzorg FAFAFA

Pedicure in de sport——

LOGO PPL NEW ProCert FAFAFA

Pedicure Praktijk Leeuwarden staat voor een professionele pedicure behandeling bij klachten, ter preventie of als extra aandacht voor uw voeten.